perjantai 10. elokuuta 2012

Haaveiletko keittiöremontista?


Kaikista projekteista oppii jotain. Toisista enemmän, toisista vähemmän. Tänä kesänä minä opin melko paljon keittiöremonteista.

Tässä muutama amatöörivinkki:
  1. Päätä budjetti. Ja yritä pysyä siinä. Yhteen pieneen keittiöön saa upotettua pienen omakotitalon verran rahaa, jos lähtee oikein kunnolla lapasesta ;)
  2. Käytä suunnitteluun reilusti aikaa. Hae ideoita netistä, mm. Pinterest on tähän tarkoitukseen koukuttava väline. Kiertele myymälöissä ja vaikkapa asuntomessuilla, jos aika riittää. Mitä paremmin tiedät, mitä Sinä haluat (eikä mitä keittiöliike haluaa sinulle myydä), sitä parempia suunnitelmia keittiöliikkeet tekevät.
  3. Mieti, mihin käytät keittiötä: Lämmitätkö mikropitsaa vai liekitätkö munuaisia? Haluatko panostaa loistavaan uuniin vai kauniiseen kivitasoon? Mistä olet tarvittaessa valmis joustamaan? Kuinka monta ihmistä keittiössä pyörii nälkäisinä työ- tai koulupäivän jälkeen?
  4. Jos tuntuu ettet kertakaikkiaan ehdi suunnitella, on vauva kainalossa tai muuten vaan haastava elämäntilanne, siirrä remonttia jos voit. Liika on liikaa vaikka remonttipölyssä pyörittäisi.
  5. Kivoja keittiöitä voi tiirailla myös asuntoilmoituksista ja käydä näytöissä availemassa kaappeja ;)
  6. Käy Ikeassa tutustumassa keittiön osiin. Vaikka et missään nimessä aikoisi ostaa Ikean keittiötä, se on paras paikka keittiön näkemiseen pienissä palasissa.
  7. Leiki netistä löytyvillä suunnitteluohjelmilla. Jos jaksat. Minä en jaksanut, mutta mies jaksoi.
  8. Vertaile keittiöliikkeitä. Vertaile lisää. Tarjouksissa on isoja heittoja. Suunnitelmien laadussa on isoja heittoja.
  9. Jos keittiöliikkeen yhteyshenkilösi tuntuu lipevältä/osaamattomalta/välinpitämättömältä, hän todennäköisesti on sitä. Vaihda myyjää.
Näitähän kertyikin tosiaan melko paljon, jatkoa seuraa osalla 2: valmisteluvaiheen vinkit...

Tästä me lähdimme liikkeelle. Ei mikään varsinainen kaunotar.

2 kommenttia:

  1. Ja juoruile kavereiden kanssa! Löydät monta vinkkiä hyvistä ja huonoista ratkaisuista. Voit jopa välttää sen lipevän keittiömyyjän :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...