maanantai 5. marraskuuta 2012

Nautiskelijan Berliini





Berliinin lomatarinoista sokerina pohjalla vielä nautiskeluosuus! Kaksivuotiaan matkaseurasta huolimatta ehdimme harrastamaan yllättävän paljon kirppareilla, markkinoilla ja kaupoissa pyörimistä. Taaperokin tuntui nauttivan markkinahumusta.

Muutama ehdoton suosikki jäi mieleen. Heti saapumisen jälkeinen lauantai-iltapäivä kului leppoisasti Prenzlauer Bergissä Kollwitzstraßen lauantaimarkkinoilla pyöriessä. Melko ruoka- ja juomapainotteinen kojutarjonta toi Halloween-kurpitsoista huolimatta jo lokakuun lopun kylmässä säässä mieleen joulumarkkinat. Kannattaa mennä paikalle tyhjällä vatsalla!

Berliinissä asuneen työkaverin suosituksesta vietimme suuren osan sunnuntai-aamupäivää Mauerparkin kirpputorilla. Lukemattomat kojut täynnä enemmän ja vähemmän vanhaa tavaraa olivat tervetullut tuulahdus suomalaisten kirppareiden kiertämisen jälkeen. Tännekin kannattaa suunnata tyhjällä vatsalla, tarjolla on kaikkea currywursteista kreppeihin.

Ja ikuinen tavarataloklassikko: KaDeWe, Kaufhaus des Westens. Vaikka en yleensä ole suuri tavaratalojen ystävä, KaDeWe on poikkeus, tai tarkemmin sanottuna sen ruokaosasto ja ylimmän kerroksen ravintola. Ruokaosastoa on mahdotonta kuvailla, se pitää nähdä. Ja yläkerran ravintola: näkymät, ruokavaihtoehdot ja se jälkiruokavalikoima. Mmmmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...