torstai 1. marraskuuta 2012

Taaperomatkailijan Berliini

Berliini oli taaperomatkaajan taivas. Alla tämän loman taapero Top 3.
Prenzlauer Berg on täynnä lapsia


1. PRENZLAUER BERG


Kaupunginosa jossa syntyy tällä hetkellä eniten vauvoja asukkaita kohden koko Saksassa. Katukuva on sen mukainen: lähes jokainen vastaantulija työntää rattaita tai kantaa vauvaa trendikkäästi kantoliinassa.

Tappien tiheyden ansiosta ravintolat ja kaupat ovat taaperoystävällisiä ja leikkipuistoja löytyy lukuisia. Ostoksille kannattaa suunnata esimerkiksi Kollwitzstraßelle, josta löytyy useampi pieni lastentarvike- ja sisustusputiikki. Päämäärätön kärräily sekä alueen toreilla ja kirppareilla kiertäminen kannattaa.

Kiezkind kätkee sisälleen hiekkalaatikon

2. KAHVIA HIEKKALAATIKON REUNALLA - SISÄTILOISSA


Prenzlauer Bergin ehdoton taaperohelmi on Helmholtzplazin puistossa sijaitseva Kiezkind-kahvila, jonka sisätiloista löytyy iso hiekka-alue.

Äidit ja isät voivat istuskella penkeillä hiekka-alueen laidoilla kahvia juoden samalla kun lapset heittelevät hiekkaa. Saharahenkinen ilmasto on ainoa miinuspuoli.

Tällaisen kun joku keksisi perustaa Helsinkiin.

3. ZOO-AQUARIUM BERLIN


Berliinin perinteikäs eläintarha on toki näkemisen arvoinen norsuineen, kirahveineen ja sarvikuonoineen, mutta meihin upposi tällä kertaa vielä paremmin eläintarhan kupeesta löytyvä akvaario (Budapester Straße 32).

Neljässä kerroksessa sijaitsevat eläimet ja kasvit olivat juuri sitä, mitä kylmässä syyskelissä rattaissa paljon aikaa viettänyt taapero tarvitsi. Ja itse kalat ja muut eläimet olivat upeita myös vanhempien mielestä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...