torstai 14. maaliskuuta 2013

Olohuoneen oranssi (vaan ei SE oranssi)


Tiedättekö sen tunteen, kun keskellä remppaprojektia pitää päättää seinien väreistä? Marssit rautakauppaan ja tuijotat seinällistä erilaisia punaisia. Epätoivo iskee, kun et näe enää mitään eroa sävyissä T1013
NCS S 0570-Y10R ja T1026 NCS S 0550-Y20R. Myyjät varoittelevat pintojen ja muiden vaikutuksista sävyihin ja saavat maalauksen kuulostamaan rakettitieteeltä.

Koska tässä elämässä on jo muutama seinä tullut aiemminkin maalattua, tällä kertaa ei jaksettu ihan niin pontevasti paneutua väriliuskojen arpomiseen, vaan otettiin rennohkolla kädellä ne ensimmäiset värit, jotka hyvältä tuntuivat. Ainakin melkein.

Mies halusi olohuoneen seinästä oranssin. Minulla ei ollut mitään sitä vastaan. Kunhan ei tulisi "sellaista Huoneistokeskuksen oranssia". Noh, siellä maalikaupassa sitten väisteltiin kaikkia Huoneistokeskuksen tunnusta liippaavia liuskoja ja päädyttiin johonkin vaihtoehtoon, joka pikkuriikkisellä paperiluiskalla näytti ihan kohtuulliselta.

Tällä kertaa onnisti (joskus ollaan menty metsikköönkin): vaikka heti maalauksen jälkeen väri oli pelottavan kirkas, kuivuessaan se tummui ihanan lämpimäksi oranssiksi. Vaikka talven pimeydessä hetkittäin tuntui siltä, että valkoinen toisi valoa, olen tykästynyt oranssiin enemmän kuin uskoinkaan. Lähes kaikki näyttää hyvältä oranssia vasten!

Joskus kannattaa ottaa riski :)

2 kommenttia:

  1. Teidän oranssiseinä on kyllä tosi hieno. Voisit tulla antamaan meillekin sisustusvinkkejä, mä oon niin peukalo keskellä kämmentä ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...