Kävin mustikassa, tein piirakan. Kuten melko moni muukin näinä aikoina.
Piirakasta tuli hyvää, kuten melko usein. Tätä on vaikea pilata. Salaisuus on smetanassa: muropohjan ja mustikoiden päälle kaadetaan seosta, jossa yksi purkki smetanaa, yksi muna ja ruokalusikallinen vaniljasokeria.
Perinteistä mutta toimivaa.
Mä käytän smetanan sijaan kermaviilä, maitorahkaa tai kreikkalaista jugurttia. :) Loistavaa jäden tai vanilijakastikkeen kaveri. :P
VastaaPoistaMä teen kanssa kermaviiliin, mutta laitan kyllä 0,5dl sokeria. On jostain köksän kirjasta otettu aikoinaan, ja toimii aina! :P
VastaaPoistaKiitos vinkeistä! Kreikkalaista jugurttia en ole koskaan käyttänyt piirakoissa, nyt täytyy ehdottomasti kokeilla :) Ja noi vanhat köksänkirjat on ihan parhaita - ainakin lama-ajan kirjoissa ohjeet toimi aina, mutta määrät pitää tuplata.. ;)
VastaaPoista