perjantai 24. elokuuta 2012

Pakollinen mustikkapiirakka

Kävin mustikassa, tein piirakan. Kuten melko moni muukin näinä aikoina. 

Piirakasta tuli hyvää, kuten melko usein. Tätä on vaikea pilata. Salaisuus on smetanassa: muropohjan ja mustikoiden päälle kaadetaan seosta, jossa yksi purkki smetanaa, yksi muna ja ruokalusikallinen vaniljasokeria. 

Perinteistä mutta toimivaa.


3 kommenttia:

  1. Mä käytän smetanan sijaan kermaviilä, maitorahkaa tai kreikkalaista jugurttia. :) Loistavaa jäden tai vanilijakastikkeen kaveri. :P

    VastaaPoista
  2. Mä teen kanssa kermaviiliin, mutta laitan kyllä 0,5dl sokeria. On jostain köksän kirjasta otettu aikoinaan, ja toimii aina! :P

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkeistä! Kreikkalaista jugurttia en ole koskaan käyttänyt piirakoissa, nyt täytyy ehdottomasti kokeilla :) Ja noi vanhat köksänkirjat on ihan parhaita - ainakin lama-ajan kirjoissa ohjeet toimi aina, mutta määrät pitää tuplata.. ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...