Syksyn omenakausi tuo tullessaan sosetalkoot. Allaolevalla ohjeella tämäkin laiskanpuoleinen säilöjä jaksaa pyörittää sosetehdasta. Helppoa, hyvää ja ei tarvitse lisätä ihan määrättömästi sokeria.
Vesi- ja sokerimäärää kannattaa vaihdella käytettävästä omenalaadusta riippuen. Itse olen käyttänyt sekaisin vähän kaikenlaisia omenalajikkeita, mutta happamat toimivat tähän kaiketi parhaiten.
Helppo omenasose
1kg omenoita
1,5dl vettä
1dl sokeria
(ripaus vaniljasokeria)
(kanelia maun mukaan)
Kuori ja lohko omenat. Laita vesi ja omenalohkot kattilaan ja keitä, kunnes lohkot ovat pehmeitä. Lisää sokeri ja halutessasi ripaus vaniljasokeria ja kanelia. Soseuta.
Jos haluat pakastaa sosetta, lisää valmiiseen soseeseen vielä 1 dl sokeria. Tämän vaiheen olen joskus jättänyt tekemättä, ja sose on sulatettuna maistunut ihan hyvältä. Sokerin lisääminen kuitenkin varmistaa maun ja vitamiinien säilymisen, jos olen ymmärtänyt oikein.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti