sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Nallekarkkipiparit myyjäisiin




Päiväkodin joulumyyjäiset järjestettiin juuri ennen joululomien alkua. Pohdinnan jälkeen päätin tehdä myyjäisiin nallekarkkipipareita. Nämä melko makeat piparit taitavat sopia parhaiten lapsille ja vaikkapa erityisen paljon salmiakista tykkääville, sillä piparin sisään voi halutessaan sulatella myös noita mustia nalleja.

Piparitaikinan tein Kinuskikissan yksinkertaisella ohjeella. Tuli niin helposti niin hyvää, että tästä lähtien en taida turvautua kaupan taikinaan kuin hätätapauksessa.

Kun piparitaikina oli jähmettynyt yön yli jääkaapissa, tein isolla tähtimuotilla pipareita ja leivinpaperin päällä otin keskustan pois pienemmällä tähdellä. Paistoin näin syntyneitä tähtien reunoja uunissa neljä minuuttia, jonka jälkeen otin piparit ulos uunista ja täytin reiät nallekarkeilla. Optimaalinen määrä/reikä testattiin: kolme nallekarkkia, vähempi ei peitä ja suurempi määrä tulee yli laitojen.

Sitten vielä minuutiksi uuniin, ja kun nallekarkkimassa alkaa kuplimaan, piparit ulos (nallekarkkimassa palaa melko helposti). Pipareiden täytyy paistamisen jälkeen vielä jähmettyä leivinpaperin päällä ainakin pari tuntia ennen irroittamista.

Sitten vaan tomusokeria päälle ja sellofaanipussiin. Hyvin menivät kaupaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...